torsdag, augusti 09, 2012

On a bed of ...

Även ikväll slutade hundpromenaden med regn. Så har det varit ett par kvällar nu, men jag älskar att gå hundpromenix i regn, så det gör mig ingenting! Vi hittade stooora kantareller, plockade lite blåbär och så hittade vi denna fina bädd av mossa mitt ute i ingenstans.


Caizer provligger


 Kvällspromenaderna har hamnat på mig den här veckan efter som maken och grannen "leker med bilar". De sliter som djur för att få Mustangen färdig för race på Kjula Dragway i helgen och de ser ut som att de lyckas med det!

Jag inspekterade äppelträden i dag. Jag har gallrat en del, men så här ser det ut i vårt Aroma ändå!


Ett av mina favoritäpplen 'Aroma'


Många äpplen blir det!
Desto värre är det med familjeträdet som varit väldigt utsatt för odjur i år. En tid såg det nästan ut som en inspunnen hägg ... Den sort som klarat sig bäst på trädet är faktiskt Åkerö, men det blir ändå inte många frukter.

Pelaräppelträdet Bolero ser inte längre ut som ett pelaräppelträd eftersom grenarna hänger rejält pga alla äpplen. Så har det varit så länge jag kan minnas. Mängder av väldigt goda äpplen. Ska ta en bild på det trädet också.
Tyvärr är det hårt angripet av kräfta. Aldrig  beskuret, så smittan kom med på köpet, vilket inte är så ovanligt har jag förstått. Varje greninfästning har rejäla kräftsår. Så länge det håller ihop och jag inte behöver beskära det låter jag det stå kvar eftersom det ger så brutalt mycket fin frukt.

  

2 kommentarer:

Ika sa...

Fina äpplen! Tack för tipset av stenkyndel. Har läste på lite och trots att den sägs sprida sig med frön har jag ändå skaffat mig ett par plantor.

Madeleine sa...

Ika; Kul! Hoppas att du blir nöjd med dem!