söndag, augusti 12, 2012

Aliens

Emellanåt känns det som att jorden kommer att tas över av aliens.
De aliens jag syftar på är mygg, fästingar och sniglar.
Under ett par år har jag klarat mig ifrån myggbett. Myggen har stuckit mig, men jag har sluppit kliandet. I år är myggen hos oss pyttesmå, gör ont när de sticks (trubbiga nålar? ;)) och jag får små kliande myggbett. Tvi.

Sedan var det där med fästingar. Vi är nog nästan uppe tresiffrigt när det gäller fästingar på vår hund. Merparten hinner vi tack o lov plocka bort medan de fortfarande kryper runt, men alldeles för många har vi tagit bort med den lilla kofoten.
Själv har jag plockat en handfull som krupit på mig, haft två stycken som grävt sig in och inser att jag borde ha tagit de där sprutorna.
Och så var det de där sniglarna. Vi har klarat oss hittills, men nu misstänker jag att de håller på att invadera vår trädgård. Hittar alldeles för många när jag är ute och spanar på kvällarna. Hade tänkt mig att göra en insats med Nemaslug, men den är tydligen totalslut på marknaden och kommer troligtvis inte att komma igen under 2012.

Så. Jag känner mig anfallen från alla håll och kanter och hoppas att man hittar på ett bra sätt att ta hand om de där j-a odjuren.

7 kommentarer:

Dubbelörn sa...

Vi har halsbanden Scalibor, allt sedan de kom på marknaden o inte en endaste fästing finns på hundarna. Det är även den som veterinärerna rekommenderar. Ingen av hundarna har haft några problem med detta!

Jag har däremot haft TBE o vaccination är ett måste! Det är en sjukdom som har ödesdigra konsekvenser o hos mig har kortminnet blivit helt förändrat...

I övrigt kan vi meddela att spanska mördareländet har tagit över vår gård. De finns överallt o i enorma antal. På tio minuter har vi tagit kål på ett par hundra...

Vi har givit upp! Nematoderna funkar enbart om du sprider ut dem direkt på våren när sniglarna blir synliga. Nu är det för sent! Vi har testat nematoder o allt som finns på marknaden , men loppet är kört för oss. De finns överallt, inte bara på vår tomt utan på åkrarna intill. Vi har givit upp... :/

Madeleine sa...

Det är ju lite olika det där med hur känsliga de är di små djuren. Träffade en man där en av tre reagerade kraftigt på Scalibor, medan de andra två inte reagerade alls.

Vi har "tur" när det gäller sniglarna, de kommer in via ett buskage i ena hörnet av trädgården, så det borde gå att hålla dem borta någorlunda. Jag får ägna mig åt snigeljakt ett tag, så får jag dra igång med bekämpningen på riktigt när nematoderna finns att få tag på igen.

Kram på dig!

Ruben sa...

Ja, vad är det som händer egentligen. Och varför är det bara de jobbiga djuren som blir kvar. Ett fåtal fjärilar, fåglar och nyckelpigor, men löss, sniglar och annat elände frodas.

Ha det gott ändå!!
/Ruben

Lantloppan sa...

Ja man kan verkligen undra vad som är meningen med de där krypen... särskilt sniglar och fästingar, gör dom ens nån nytta på jorden!? Har funderat på att skaffa ankor mot sniglarna, men frågan är om ens det hjälper.

Ha det bra, trots eländet... :-)

Ika sa...

Små mygg säger du, här har vi giganter i år och de kliar de med. Jag använder Aloe Vera mot bett som jag får från olika insekter.
Vad sägs om att vi tar sprutorna till nästa vår?

Lotta 8`) sa...

Instämmer.... usch och fy! Fästingar på katten avhjälpes med de där dropparna som finns på apoteket, själv har jag *peppar-peppar*, klarat mig och är vacc. Sniglar - ständig kamp! Stora feta sniglar avlivas varje kväll.
Myggbet... mygga förstås men det hjälpte inte dottern i helgen när vi var ute med båten, tre stora blaffor på skinkan, du vet man sitter på berget och det glipar där bak :)
men är riktigt glad att vi inte har fler giftormar, spindlar och kackerlackor! hua mig!
Nu längtar jag hem och ut..... till täppan :) Ha det

LINDA sa...

Hemska fästingar. Gick i skogen i går och tyckte att det kröp över allt när jag kom hem.

//Linda