lördag, augusti 04, 2012

I väntans tider


"Stress is two forces moving in opposite directions. Sit still."


Magnus och Alba har fått en liten bebis. Jag har ingen aning om ifall hon har något riktigt namn, men ljust rosa är hon i alla fall. Magnus och Alba har hamnat bredvid varandra i rabatten och där dyker även denna lilla sötnos upp.
Slänten ser riktigt bedrövlig ut efter min framfart. Men jag vattnar och pysslar om den och det verkar ge resultat. Så här ynkligt ser det ut på håll.
Men går man lite närmare ser man att flera av mina sticklingar och delade perenner ha rotat sig.Här är ett par exempel.


En liten jordgubbsplanta skjuter nya blad.

 
  
Kantnepetan börjar ta fart.


En näva in action..


Det är lite samma känsla som på våren när man ser att växterna sätter fart. I morgon ska jag ta och lägga på ny jord så att de får en extra skjuts. Sedan är det bara att fortsätta vattna och vänta.

3 kommentarer:

LINDA sa...

Vilken ovanligt vacker bebis! Tänk att Magnus kan vara pappa till den (Magnus är inte min favorit ;) Härligt när det blir spontana korsningar i trädgården - det är nästan det roligaste av allt, tycker jag :)

Tusen tack för pelargontipset!

Kram
//Linda

Ika sa...

Delade några nävor och satt i vår nya slänt o dem repade sig fort men pionen jag grävde upp o delade hänger lite väl mycket.

Madeleine sa...

Linda, visst är den söt? Jag har varit lite anti Magnus ett par år, men nu gillar jag honom igen. Behöver mer färg i trädgården så han hjälper till litegrann.

Ika, håller tummarna för att pionerna klarar sig. Det kan vara lite kämpigt för nyplanteringarna i värmen, men det gäller att ha tålamod och pyssla om dem lite... :)