fredag, februari 20, 2009

Blad som blad




"The book in your hand is nothing
compared to the book in your heart."



I brist på andra blad har jag fått fokusera på bokblad istället. Ah, inte Fagus sylvatica då, utan jag har blivit medlem i bokklubben Hem och trädgård. Jag som redan har fullt i bokhyllan ... det blir till att pressa in böckerna med skohorn!

Märkte inte förrän jag fått hem böckerna från erbjudandet att det blev böcker av Mattsson och Mattsson, Gunborg respektive Pia. Jag har ingen aning om ifall de har något med varandra att göra, men det kanske är någon annan som vet?

Jag har slötittat igenom böckerna och det finns många trevliga bilder som kan ge en del inspiration. Faktainnehållet kan jag inte bedöma än, eftersom jag inte har läst mer än ett par snuttar här och där.

Igår ägnade jag dessutom en lång stund åt att sortera gamla trädgårdstidningar. Allt om trädgård prenumererade jag på under många år och ett par årgångar har jag sparat. Annars är det tidningen Hemträdgården (som man får som medlem i Riksförbundet Svensk trädgård), tidningen Utemiljö och Trädbladet som ligger i högarna. Fick tyvärr reda på att Trädbladet inte kommer att ges ut under 2009, utan att man har valt att ge ut ett "blad" till medlemmarna i Trädföreningen istället. Synd, tycker jag, eftersom Trädbladet har varit den prenumeration som jag uppskattat mest under 2008.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Hm...Hem och trädgård skulle jag helst vilja varna för...försökte nå dem nu i vinter då mitt konto inte gick att nå via internet och de skickade böcker till mig hela tiden eftersom jag inte kunde avbeställa månadens bok. De svarade inte på mail förrän jag undrade om Norstedt förlag inte hade en mer seriös bokklubb än denna. Jag gick ur när de väl svarade på mitt mail. Så håll reda på dina inloggningsuppgifter Ronja.

Madeleine sa...

Oops! Tack för varninge Slottsträdgårdsmästaren!

Annika Christensen sa...

Som sagt du får nog hålla koll.
Tack för kommentar hos mig och jag har köpt 2kilo nässlor.
Visst är det kul med böcker och tidningar. Jag köper ofta dem en och en för jag vill alternera mig.
Synd med din favorit tidning.
Ha det gott
Annika

Madeleine sa...

Jag ska hålla koll!
Så bra att du fick tag på nässlorna, nu blir det te som bara 17 antar jag?
Hälsningar från Ronja :)

haspet sa...

Du har haft att göra i helgen ser jag. Vilken härlig syssla att sortera gamla trädgårdstidningar, kan tänka mig att det tog tid för man måste väl bläddra lite i dom också. Ha en skön söndag. // Kram Peter

Madeleine sa...

Jag försökte hålla mig från bläddrandet, men visst är det svårt att låta bli... :)
Kram!