tisdag, april 28, 2009

Lökar

Just nu blommar ett mindre hav (en insjö?) av Tulipa praestans 'Fusilier' i min fjärilsrestaurang. Jag vill inte på något sätt låta påskina att de skulle vara extra mums för fjärilarna, men för mig är de det definitivt. Jag tycker de är alldeles fantastiska, små (idag 10-15 cm inklusive blomma) med sin självlysande orangeröda färg. Alltid med flera blommor på varje stjälk. Den första blomman på varje har börjat blomma och sedan fortsätter de under en ganska lång tid genom att skicka upp nya knoppar.




Lökarna har delat sig villigt sedan förra året, upp till fem lökar på samma plats som en. Något annat som förökat sig rejält är de små hundtandsliljorna 'Pagoda' som ska göra 'Fusilier' sällskap. De har inte kommit lika långt ännu...


måndag, april 27, 2009

Intervju avklarad

Dagens intervju avklarad med livet i behåll. Det lät väl... riktigt bra. Har ingen aning om hur jag ligger till i processen, mer än att de kommenterade att jag var "ganska grön". Hehe... galet vore väl annars?

Nu återstår att se hur det går med försäljningen av mitt affärsområde och vad som kan komma ur den processen. Jag är idel öra.

Kramen!

lördag, april 25, 2009

Framtiden i mina händer

Inga klara besked eller erbjudanden från den blivande arbetsgivaren ännu. Det ska vi dock få under maj, så då vet vi lite mer. Det känns lite som att söka jobb igen, med skillnaden att jag inte valt det själv och att jag egentligen inte vet vad det är för jobb jag har sökt! Några trädgårdssamordnare har de inte i dagsläget i alla fall, så mycket vet jag. Men de kan ju ändra sig... ;)
På tisdag träffar jag en av distriktscheferna för intervju - om jag själv får ut något av det har jag ingen aning om.

Sökte ett annat intressant jobb för någon månad sedan och på måndag är det dags för intervju. Det vore ju kul att ha ett alternativ om Familjebostäder inte känns bra, men skulle det gå vägen på det här jobbet finns nog risken att jag måste bestämma mig innan jag vet vad FamBo har att erbjuda mig. :) Ja, ja, den dagen den sorgen!


Det är gult i rabatterna.
Både stora och små påskliljor känns mycket välkommet!


Idag har jag varit hemma hos relativt nyblivna trädgårdsägare... Ja, de har bott i huset ett år, men ägnat allt krut åt insidan. Nu var det dags att börja fundera på utsidan också.
En gammal uppvuxen trädgård där den förra ägarinnan kört med 'vaktmästarbeskärning' på samtliga buskar... Lite tips och goda råd var vad som behövdes i nuläget. Och identifiering av växter.

Resten av dagen har jag och familjen ägnat åt vår egen trädgård. Sagolik värme, så shorts och linne åkte på. Jag passade på att flytta runt lite växter, den obligatoriska vårflyttskarusellen...
Praktrudbeckian fick ge plats åt rosen Poulsen's Pearl, som i sin tur gav plats åt fjärilsbusken, som gav plats åt trollhasseln. Sen var det färdigflyttat. Nä, just ja! Praktrudbeckian fick knuffa bort en av våra mastodontexempar av funkia. Den fick ingen ny plats utan ligger och skrotar i skottkärran tillsammans med rosklipp.

Min kära make skurade av veranda och altan och ställde fram utemöblerna. I kväll blir det grillning på uppmaning av sonen!

fredag, april 17, 2009

Man ska inte ropa hej....

Här kommer ett ocensurerat inlägg om hur läget egentligen är. Rakt upp och ner.

Jobbet rullar på. Det känns jättebra, arbetsuppgifterna stämmer jätteväl överens med vad jag hoppades att rollen skulle innehålla.

Tyvärr ska mitt affärsområde säljas till Familjebostäder, vilket gör att framtiden är rejält oviss. Familjebostäder har, såvitt jag vet, ingen uttalad vision eller plan på att satsa på utemiljön, men där kan det ju bli andra bullar...

Som det ser ut just nu har vi diverse informationsmöten med VDarna från de båda företagen, viceVDarna, personalcheferna och annat. Eftersom ingen riktigt vet hur det kommer att se ut i framtiden är det oroligt i leden. Jag har sökt andra jobb, men är givetvis öppen för förslag både från Svenska bostäder och Familjebostäder. Vi får helt enkelt se vad som kommer.

I slutet av maj är tanken att vi ska få lite tydligare erbjudanden från Familjenbostäder att ställning till. Ordspråken eller visdomsorden; gråt aldrig samma tårar två gånger och man ska inte ropa hej förrän man är över bäcken passar bra just nu!

För övrigt växer det så det knakar i trädgården. Foton i helgen (utan att ge några definitva löften...). Inga rådjur i min trädgård, men jag har sett dem i trädgårdarna i nästa kvarter, så även här gäller "man ska inte ropa hej"...

I maj åker jag med mina trädgårdssamordnarkollegor och tittar på lökar i Karlstad under Tulpanfestivalen!
Stefan Mattson ska hålla föredrag och har sett till att vi kommer dit. En annan föredragshållare är Lena Månsson som var vår kurssamordnare under utbildningen. Det ska bli jättekul att träffa henne igen och jag räknar med att det blir en kanondag i Karlstad!

När jag kom hem idag släpade sonen och maken med mig till badhuset. Nåja, släpade och släpade. Jag var trött som en gnu, men insåg att det var en god investering. Och jisses!
Det är ju såååååååååååååååå skönt att få en stund i det halvvarma vattnet, simma, busa runt med sonen och bara ha det så gott! Jag var som en ny människa när jag kom hem efter en timmes motion, värme, avkopping och trevligt sällskap.

Det blev en lång och virrig lägesrapport.
Hm... glömde jag att nämna att maken åker bort söndag till fredag? Hua. Jag bävar. Både för att han är borta och jag är själv...

Ha det gott!
Kram

söndag, april 12, 2009

Krokus

Crocus vernus 'Jeanne d'Arc'


Jag måste plantera fler lökar i höst. Jag skulle verkligen vilja ha mer av de första vårlökarna. Krokusarna blommar för fullt och lyser upp ordentligt. De små har blommat över, nu är det den större varianten som står för blomprakten.


Crocus vernus 'Pickwick'


Och så ett av de mest fotograferade motiven just nu;

Rabarber!

Piggare, piggare, piggare

Ett par ginsengtabletter senare... ;)
Jo, det känns genast bättre. Jag har tagit mig ett par lugna stunder i solen, pulat lite i trädgården och sovit mer än på länge, så nu känns det mycket bättre. Och fuskat med ginseng.

Nä, nu ska jag ut i det härliga vädret igen!

fredag, april 10, 2009

Trött, trött, trött

Jag är så brutalt fruktansvärt hysteriskt jättetrött. Luften har gått ur helt enkelt. Ibland glimtar jag till och får lite gjort, men större delen av tiden känner jag mig ungefär som efter en 10-dagars influensa... med penicillin. Alldeles mör.

Hade precis samma trötthetsattack för ett par år sedan, samma tid. De två senaste åren har jag mått betydligt bättre. Får köra igång med ginseng-preparatet igen. Det kanske kan vara värt ett försök. Just nu är jag så sliten att den nästan gör ont i kroppen. Ska nog lägga mig på soffan och blunda en stund, i kväll ska jag på 40-årskalas.

lördag, april 04, 2009

Magnus Uggla - radioteater på 80-talet

Sitter här med en gnagande fundering och efter att ha sökt på nätet länge och många gånger måste jag ge upp och ställer frågan i min blogg istället.

Någon gång under 80-talet (tror jag att det var) läste Magnus Uggla en radioteater som handlade om en råtta (?). Minnet sviker, men jag har för mig att det handlade om en försöksråtta och namnet Aristoteles eller Aristofanes är det som 'bubblar'. Är det någon som känner igen och kommer ihåg det här? Någon som vet om man kan få tag på den på något sätt?
Jag älskade den...

fredag, april 03, 2009

Vårsolen!

Sen eftermiddag, vårsol, värme i luften, ingen jacka, ett glas rött vin och en bra bok på altanen. Kan det bli så mycket bättre?



En intensiv vecka till ända, men nu är det helg. Det får bli en kort rapport idag. Jag mår bra, men är trött, sover för lite på nätterna, det går bra att pendla, jag älskar mina ljudböcker, jobbet är jätteroligt, människorna är jättetrevliga, det är vår, jag har börjat rensa i rabatterna, vi behöver städa inomhus (haha!), i morgon ska vi till badhuset, det händer saker på jobbet som gör tillvaron lite orolig, men det tar jag en annan gång, nu ska jag skala rotfrukter. Ha en riktigt skön vårhelg! Njut av solljuset!

Kram på er!