lördag, maj 27, 2006

Long time no writing


"What is more important than
where we are standing on the path
is the direction we are looking"


Länge sen och nu är det läggdags. Kan inte låta bli att skriva en snutt i alla fall. Det känns som att jag går och bubblar av något som inte riktigt kommer ut. Har en grej på jobbet som känns jobbigt just nu, men som jag passar på att trycka undan under helgen för att jag inte orkar ta tag i den och för att jga ska få en någorlunda vettig helg.

Jag känner ett behov av att skaka loss ordenligt. Vill bli omruskad under helgen. I morgon när sonen är på kalas ska jag passa på att ta en lång promenad iklädd träningskläder. Försöka få upp ångan och svettas lite. Som jag gjorde idag när jag klippte det 15 cm långa gräset. Jag var hur svettig som helst och kommer att ha sån träningsvärk i morgon. Men det var skönt att ta ut sig lite.

Nu ska jag gå och lägga mig. Ska leta fram ett ordspråk först...

söndag, maj 07, 2006

Högsommar i maj


"The most important trip you’ll make in life
is the trip into meditation,
where you go nowhere."



Våren har varit så konstig. Först hände ingenting, sen hände ingenting, sen kom våren som varade i två veckor och nu har vi haft högsommar i tre-fyra dagar. 20-25 grader, strålande solsken, inte ett moln så långt ögat kan nå. Den märkliga våren har inneburit att snödropparna blommar samtidigt som min Kaukasiska förgätmigej.
Jag mår bra av solen i alla fall. Och av att få vara ute och pyssla i trädgården. Vi har ätit frukost ute hela helgen utan att frysa en gnutta och det är verkligen något jag ÄLSKAR! I lördags morse gick jag ut vid 8-tiden, satte mig på altanen och lyssnade på fåglarna. Trafiken var inte igång än, så det var verkligen bara fåglarna som hördes. Eller väsnades! Jo faktiskt! När jag började lyssna runt efter olika fågelläten konstaterade jag att det var massor. Det var som en matta. En del "kvitter-brus" och en och annan trudilutt som jag kunde urskilja. Hittade förresten en trevlig fågelsida på nätet igår; http://home.swipnet.se/~w-67502/foglat.htm

Vi har pratat om att skaffa ett växthus, men jag är lite orolig för att kicka igång för många projekt på samma gång. Vi ska måla huset. Det är prio 1. När det är färdigt (enligt min tidplan i alla fall) kan vi ge oss på gångarna som ska bytas från cementplattor till skiffer. Möjligen, ja möjligen därefter kan vi ge oss på ett växthusbygge. Det vore mysigt. Kanske ett höstprojekt, så att det är färdigt till nästa vår? *drömmer*

I morgon är det dags för jobb igen. Jag ska försöka låta bli att bli uppslukad. Försöka vara här och nu, grundad i mig själv. Jag satt i gräset och mediterade en stund på eftermiddagen idag och det kändes verkligen kanonskönt. Och inte helt svårt heller. Balans.

måndag, maj 01, 2006

Trädgårdsreflektioner


"Contentment is the field
on which the game of spiritual life begins."


Idag har jag pulat i trädgården. Violerna doftar och många lökväxter har kommit upp. Snart är det dags att klippa rosorna, men det får vänta tills man "ska". När björkarna har musöron.
Idag åkte vi till trädgårdshandlaren och köpte en rosbåge. Vi har monterat den och min fantastiske make har målat den med hammarlack så att den matchar grind och staket. Det blev jättefint och nu ser jag verkligen fram emot att honungsrosens skott ska ge sig iväg på klättring.

Jag fyllde på första facket i komposten med ännu mer skräp. Funderar på att vända den, så att den får bättre fart. Det blir nog det jag gör när jag går ut om en stund. Mellanfacket börjar bli ganska tomt i och med att jag tar tillbaka av den halvfärdiga komposten och blandar i det jag lägger i nytt.

*******

Jag tog en paus och gick ut och vände komposten. Det såg jättebra ut. Även en stor del av pinnarna som jag körde i kompostkvarnen för någon vecka sedan börjar förmultna. Äppelträdsgrenarna tar nog betydligt längre tid. Ett par maskar, "tusenfotingar" och en herrans massa gråsuggor såg jag till. Nu har jag blandat ihop det, så att komposten är mer homogen och fuktig. Det borde inte ta så lång tid innan det börjar hända saker.

Slänten ser trist ut nu innan det börjar grönska ordentligt. Jag har slängt ut frön från två påsar med blommor för bin och fjärilar. En del av blommorna som växte förra året har säkert fröat av sig också - jag har svårt att skilja blommorna från ogräset... Jag får ta det som ser skumt ut vartefter. Jag längtar tills det har växt upp mer i slänten, för nu är det alldeles för mycket bar jord för att jag ska vara nöjd.

Men å andra sidan... De tomma ytorna kan jag ju plantera mer på... Tjoho! Nu ska shoppas!